Home >> Саопштења >> Министарство просвете признало грешку. У XII београдску гимназију стигло ново Решење о именовању в.д. директора

  • Форум
  • Коментари су искључени на Министарство просвете признало грешку. У XII београдску гимназију стигло ново Решење о именовању в.д. директора
Министарство просвете признало грешку. У XII београдску гимназију стигло ново Решење о именовању в.д. директора

Две недеље након што су се представници синдиката Дванаесте београдске гимназије дописом обратили Министарству просвете, науке и технолошког развоја, којим су, између осталог, указали на правну нелогичност којом је Светлана Миљеновић у исто време именована за в.д. директора ОШ „Ратко Митровић“, а да претходно није разрешене дужности директора Дванаеста београдске гимназије, Министарство просвете је признало грешку.

Решењем, које је у Дванаестој београдској гимназији заведено под деловодним бројем 1037 од 24.10.2018. године, измењено је претходно решење о именовању вршиоца дужности директора. Правна служба Министарства просвете, у наведеном Решењу, се позвала на Члан 144. Закона о општем управном поступку, којим орган увек може да исправи своје решење или његове оверене преписе и уклони грешке у именима или бројевима. У складу са тим, за вршиоца дужности директора Дванаесте београдске гимназије ретроактивно се именује Гордана Павловић и то почев од 9. октобра 2018. године. 

У образложењу новог Решења стоји: „Накнадним увидом у документацију је константовано да је директор XII београдске гимназије Светлана Миљеновић именована за вршиоца дужности директора Основне школе „Ратко Митровић“, у Новом Београду са даном 8.10.2018. године, а најдуже шест месеци“.

На овај начин, са нешто више од две недеље закашњења, колегиница Павловић је сазнала да је и у претходном периоду била овлашћено лице за заступање школе а да то у школи нико није знао јер је све време на огласној табли стајало обавештење којим се запослени обавештавају да је Светлана Миљеновић до 22.10.2018. године овлашћени заступник.

Овом симболичном победом синдикат Дванаесте београдске гимназије начинио је први корак у борби за очување угледа ове школе уз истовремено очекивање да ће Министарство просвете у најскоријем периоду одговорити и на остале захтеве које им је синдикат предао.

Top