Home >> Саопштења,Слајдер >> Министарство просвете позвало ФБГ на састанак о Државној матури

  • Форум
  • Коментари су искључени на Министарство просвете позвало ФБГ на састанак о Државној матури
Министарство просвете позвало ФБГ на састанак о Државној матури

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је позив за састанак Форуму београдских гимназија на којем ће се разговарати о улози наставника у процесу увођења Државне матуре. Форум сматра да састанак који ће бити одржан у четвртак, 12. маја 2022. године, може допринети квалитетнијој имплементацији овог важног испита.

Имајући у виду да, према мишљењу гимназијских наставника, Државна матура значајно повећава обим посла, представници Форума београдских гимназија упутили су у априлу захтев за одржавање састанка како би се размотрила могућност да сви наставници који буду ангажовани приликом полагања испита и прегледања тестова буду плаћени.

На предстојећем састанку, делегација Форума ће представницима Министарства просвете предложити платформу за коју сматрамо да је прихватљива свим странама с обзиром да има за циљ да допринесе већем квалитету Државне матуре и већој мотивацији наставника.

Такође, узимајући у обзир недавно изнет став Сената Универзитета у Београду, којим се предлаже увођење пробног периода у којем би ученици полагали и Државну матуру и пријемни испит, Форум додатно сматра отпочињање овакве врсте дијалога веома значајним.

У вези са наведеним, Форум поздравља одлуку Министарства просвете и надамо се проналаску трајног решења на задовољство свих учесника.

Top