Home >> Друштво >> Министарство прави нови план уписа ученика

  • Коментари су искључени на Министарство прави нови план уписа ученика
Министарство прави нови план уписа ученика

Упис ученика биће усклађиван са потребама на тржишту рада

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ових дана почиње да прави план уписа ученика у средње школе у наредној школској години и притом ће имати у виду број незапослених у појединим локалним срединама, изјавио је данас ресорни министар Младен Шарчевић.

– Покушаћемо да утичемо на уписну политику, тиме што ћемо гледати шта је потребније и шта се више тражи – казао је Шарчевић, након састанка са директорима средњих пољопривредних школа у Србији са којима је у присуству министра пољопривреде Бранислава Недимовића разговарао о могућности унапређења рада тих школа кроз дулано образовање.

Шарчевић је нагласио да је пољопривредним школама дат већи степен значаја у даљој политици реформисања школства, јер је велика неуједначеност међу њима .

Недимовић је додао и да је овај састанак битан јер је исказана спремност министарства пољопривреде да својим средствима, капацитетима и ресурсима допринесе повећању техничких капацитета пољопривредних стручних школа.

– Уколико имате добру технику и знате да је користите, ви постајете конкурентни и стварате већу додату вредност. Србији у овим тренутку требају техничари за ратарство, воћарство, повртарство, као и они људи који знају како се води процес у прерађивачкој индустрији.

Како је Тањугу речено у Министарству просвете, у Србији има 62 средње пољопривредне школе са 15 активних образовних профила од којих је седам четворогодишњих, а остали су трогодишњи. Сваке школске године у тим школама има око 3.000 ученика.

(Тањуг)

Top