Home >> Саопштења,Слајдер >> Министарство да објасни смисао поделе ђачких књижица у условима епидемије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Министарство да објасни смисао поделе ђачких књижица у условима епидемије
Министарство да објасни смисао поделе ђачких књижица у условима епидемије

Форум београдских гимназија очекује објашњење од надлежних из Министарства просвете, науке и технолошког развоја у погледу последњег наређења које је стигло школама, а које подразумева обавезну поделу ђачких књижица у условима ванредног епидемијског стања.

Форум београдских гимназија негодује због дописа Министарства просвете, који је јуче стигао школама, а у којем се налаже обавезна подела ђачких књижица. У вези са овим дописом очекујемо образложење надлежних зашто је додела књижица обавезна у ситуацији када се број инфицираних свакодневно броји хиљадама.

Имајући у виду да свака школа броји више стотина ученика, а немали број и више од хиљаду, надлежни у Министарству морали би бити свесни да овакво окупљање може представљати нови ризик и то како за запослене, тако и за родитеље. Осим тога, ако знамо да преко 90% школа има електронски дневник из којег родитељи могу да виде све оцене, укључујући и успех ученика, сматрамо да је њихово позивање да дођу у школу и преузму књижице једнако слању порука преко голуба писмоноше, уместо телефоном или другим средствима модерне комуникације.

С обзиром да се прво полугодиште завршава 18. децембра, да ће одељењска већа бити одржана током идуће седмице, сматрамо да Министарство има довољно времена да повуче своју наредбу и овом приликом позивамо надлежне да то и учине јер зашто смо ученике слали на онлајн наставу, ако поново пунимо школе.

Top