Home >> Саопштења,Слајдер >> Министарка, ко штити директора Шесте београдске гимназије?

  • Форум
  • Коментари су искључени на Министарка, ко штити директора Шесте београдске гимназије?
Министарка, ко штити директора Шесте београдске гимназије?

Ни након неколико пријава инспекцији, ни након неколико инспекцијских извештаја који потврђују основаност поднетих пријава, ни након неколико инспекцијских извештаја којима му се налажу мере, а које није спровео, директор Шесте београдске гимназије Радисав Милић није смењен са функције директора ове гимназије, напротив стиче се утисак да је након сваког гафа он све јачи и јачи. Након што се обрачунао са легендарним професором Јованом Кнежевићем, којег је најпре као председника синдиката неосновано суспендовао, након чега је професор убрзо преминуо, господин Милић је успео да се „отараси“ још једног председника синдиката, којем је крајем августа уручио отказ.

Форум београдских гимназија поставља питање министарки просвете, госпођи Славици Ђукић Дејановић која је то сила која господина Милића држи на месту директора, да ли је господин Милић јачи од закона, инспекције и шта је још потребно да се деси у Шестој беогадској гимназији како би неко реаговао? До сада само имали смрт супсендованог професора Кнежевића, издавање сведочанстава која нису била усклађена са законским одредбама, кашњења у исплати зараде запосленима због неисплаћеног дуга агенцији која се бави обезбеђивањем објекта, запослених и ученика ове београдске гимназије, спорна запошљавања, непоступање по налогу инспекције и могли бисмо тако набрајати до сутра, али све наведено није било довољно да министарка стави тачку на агонију која се дешава у Шестој из чега не можемо закључити ништа друго него да се „заслужни“ директор налази под нечијом заштитом, а од министарке очекујемо да каже ко га чува.

Форум, такође, поставља питање министарки, да ли је упозната са чињеницом да се део колектива Шесте од јуна налази у штрајку, да штрајк траје и даље, а да се ништа не предузима како би он био окончан?

Имајући у виду наведено, као и чињеницу да дописи које су чланови синдиката Шесте београдске гимназије слали инспекцији и Министарству просвете нису били довољни да се реагује, чланови Синдиката Шесте биће принуђени да радикализују штрајк, а није искључен ни штрајк глађу који би почео у дану обележавања 90 година од оснивања школе.

Форум београдских гимназија очекује од министарке да се хитно позабави овим проблемом и пронађе решење које би окончало вишемесечну агонију у овој угледној установи.

Top