Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Министар просвете руши преговоре

СИНДИКАТ РАДНИКА У ПРОСВЕТИ СРБИЈЕ

На захтев синдиката, данас је одржана посебна седница Скупштинског одбора за просвету, на тему штрајка у просвети. Поред народних посланика – чланова Одбора, присутни су били и представници  четири репрезентативна синдиката просвете, представници неких министарстава и министар просвете др Срђан Вербић.

На састанку су синдикати изнели детаље стања у просвети и штрајку и затражили од Одбора да иницира посебну пленарну седницу Народне скупштине на ову тему.

Сви учесници су конструктивно дискутовали стање у просвети и сложили су се да су плате у просвети недопустиво ниске, трудећи се да предложе што боље решење за уважавање захтева синдиката и за прекид штрајка, изузев самог министра просвете.

На изненађење синдиката, министар Вербић је пред посланицима поновио свој став, који је понављао много пута до сада, да пара нема. Додао је и да синдикати не би требало да исказују оптимизам после два састанка у наступу преговора, у присуству миритеља др Живка Кулића..

Ова изјава министра просвете јасан је знак да су два претходна састанка са миритељем пропала, јер је очигледно да министар, који није ни присуствовао преговорима, није задовољан како га је заступао његов помоћник др Зоран Костић.

Синдикатима у штрајку не преостаје ништа друго него да се окрену организацији и наставку штрајка.

One Comment

  1. Kekec каже:

    Verbić, tzv. doktor, u ovo vreme lani bio je magistar (pogledati ko je urednik zbirke zadataka za biologiju, fiziku, hemiju, istoriju i geografiju izdatu 2014. godine).
    Dakle, za mesec-dva avanzovao je sporni doktorat i mesto ministra u sadašnjoj vladi. I drži nam moralne pridike. Ko je ovde licemer?

Top