Home >> Друштво,Штрајк >> Министар просвете „превеслао“ штрајкаче глађу
Министар просвете „превеслао“ штрајкаче глађу

Штрајкачи глађу за сада без ичије подршке! Репрезентативни синдикати просвете морали би хитно да се договоре о штрајку упозорења у свим школама!

Министар просвете Младен Шарчевић поручио је данас изгладнелим и промрзлим професорима да наставе да гладују и да се мрзну на бетону испред улаза у зграду Владе РС! До када – то нико не зна!

ministarИако је министар просвете пре два дана обећао да ће до петка решити проблем трију професора – штрајкача глађу, данас им је (директно на бетонски тротоар) упутио мејл (!?!) у коме им, у само две реченице, поручује да могу да се мрзну и да гладују све док – релевантне институције не дају некакве своје „потврде“!

Овакво понижење наставника незапамћено је у српској просвети. 

Зачуђује и недостатак реакције од стране четири репрезентативна синдиката просвете.

Форум београдских гимназија им поручује да, током викенда, обаве хитне консултације и донесу заједничку одлуку о штрајку упозорења – већ за понедељак, 13. фебруар, када је први наставни дан у другом полугодишту.

4Comments

  1. Без подршке! каже:

    Ови професори нису чланови синдиката!

  2. Bane каже:

    Treba konačno da zajedno svi sindikati da krenu u štrajk.Dosta je bilo dopisa i mlaćenja prazne slame.To je jedini način da se nešto uradi

Top