Home >> Друштво,Образовање,Синдикат >> Министар просвете и ФБГ: Шта ће бити с Вуковом дипломом

  • Форум
  • Коментари су искључени на Министар просвете и ФБГ: Шта ће бити с Вуковом дипломом

Састанак код министра

 

Министар просвете др Томислав Јовановић одмах је реаговао на писмо Форума београдских гимназија у коме се тражи укидање Вукове дипломе.

У разговору који је обавио у уторак (јуче) са председником ФБГ-а Миодрагом Сокићем, изнео је своје ставове и ставове Министарства просвете, а ФБГ је изнео своје. Договорено је да се разговор о Вуковој награди настави што пре.

Иако је у разговору дошло до сагледавања ситуације и конкретних предлога, ФБГ за сада неће објављивати и коментарисати садржину разговора. Уместо тога, имамо коментар на изјаву коју је министар просвете дао медијима у којој брани став да Вукову диплому не треба укинути, а у којој је, између осталог, рекао „да не треба ампутирати ногу настрадалом него је лечити“:

 

Мислимо да је ипак ампутација понекад неопходна, да би пацијент преживео.

 

Међутим, изражавамо задовољство брзом реакцијом министра просвете, као и његовом жељом да приступи решавању овог проблема и да са нама настави разговор.

Неочекивано велика реакција медија на саопштење ФБГ допринела је да овај проблем, који је до сада спадао у оне проблеме типа „то сви знају али такви смо ми“ постане проблем коме се придаје значај и који хитно треба решавати.

 

Top