Home >> Друштво >> Министар отворен за сваки разговор

  • Коментари су искључени на Министар отворен за сваки разговор
Министар отворен за сваки разговор

Шарчевић се срео с родитељима ђака

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са представницима Центра за интерактивну педагогију, Ужичког центра за права детета, члановима Савета родитеља који су показали интересовање за активније учешће родитеља у образовном систему.

Министар Шарчевић је упознао саговорнике са начином формирања родитељских тела и начином на који ће учестовати у образовном систему.

Представници Центра за интерактивну педагогију и Ужичког центра за права детета, који су у прошлости учестовали у сличним активностима, подржали су предлог Министарства. Министар је примио и представнике Савеза учитеља Србије, који окупља више од 10.000 учитеља, каже се у саопштењу.

Састанку с министром присуствовали су и представници Савета родитеља ОШ „Стари град“, ОШ „Ђуро Стругар“, ОШ „Јован Дучић“, ОШ „Војвода Живојин Мишић“. Позив су, према речима министра, заслужили ангажовањем и иницијативама у претходном периоду. Сами родитељи задовољни су чињеницом да их је министар лично позвао и примио јер су досад углавном наилазили на игнорисање од стране институција.

„Пројекат већег укључивања родитеља у рад школа, који нам је министар представио, озбиљно је замишљен и улива наду да је напокон неко решио да системски унапреди стање у школству. Такође смо изненађени колико је упознат с проблемима са којим смо се суочавали и са жељом да помогне водећи рачуна пре свега о добробити деце. Захваљујемо се господину Шарчевићу на отвореном разговору и људском приступу свим проблемима о којима смо разговарали „, рекли су родитељи.

(„Курир“)

Top