Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Министар намонтирао састанак са синдикатима

 

4.3.15

Састанак у Министарству просвете

 

 Министар намонтирао састанак са синдикатима

 

Данашњим преговорима између Министарства просвете и два репрезентативна синдиката просвете (Синдиката радника у просвети Србије и Уније синдиката просветних радника Србије), који су и даље у штрајку,  присуствовали су сви, изузев самог министра просвете.

Сама та чињеница говори да је ова данашња сеанса са синдикатима била буквално  намонтирана, како би Министарство просвете купило време, јер министарство једноставно не жели да настави преговарање са синдикатима у условима штрајка.

Очигледна је намера Министарства просвете да, у условима штрајка, ништа не пружи другој страни, а да, евентуално,  на било који начин, произведе престанак штрајка у 700 школа у Србији.

Синдикати два синдиката су данас дошли са новим конструктивним предлозима. Тражили су да се дефинише материјално обезбеђење просветних радника у случају да се, у току 2015. године, не испуне предвиђања Владе РС у вези платних разреда, као и да Посебан колективни уговор, који је већ на снази, има дејство и на чланове ова два синдиката.

Око 700 школа у Србији и даље је чврсто у штрајку, а свака даља одлука руководстава два синдиката о евентуалном потписивању споразума, зависиће од изјашњавања и одлука општинских синдиката – чланица, широм Србије.

4Comments

 1. Mao Ce каже:

  Pošto nam je „svima dragi“ ministar (verzija bića neutvrđena) objasnio da je po zakonu da nam skinu od plate, onda i mi da iskoristimo zakon pa da ne održimo sednice NV, OV, itd. Na taj način se neće moći utvrditi uspeh učenika, a dragom (ne)biću (ili možda neutvrđenoj verziji bića) reći, da nas otpusti (ali po zakonu) i da, ako hoće zaključne ocene zaposli sve one „mlade stručnjake“, koji „jedva čekaju da rade u prosveti“. Ako nas ne otpusti, a mislim da nema, što bi rekli Englezi „lopte“ za to, mi da tražimo povraćaj oduzetih para, sa sve kamatom i nadoknadom za povređeni ugled i čast i naneseni duševni nespokoj. Ponekad mi ga je žao, jadniXXak mali (niXXki), ali nastradaće mi čulo mirisa zbog njega, tXXora malog. Opaa…konačno sam shvatio koja je verzija bića…on je smXXd…. tXXor.

  • Саша каже:

   ТРЕБА ГА ЈЕДНОСТАВНО ТУЖИТИ ЗА ИСТРЕБЉЕЊЕ СОПСТВЕНОГ НАРОДА. НАРАВНО ДА ЈЕ ЧОВА СВОЈИМ (НЕ)ДЕЛИМА СТВОРИО АТМОСФЕРУ ЛИНЧА И УВЕО ПРОСВЕТУ У КРАЈЊЕ НЕ ОДРЖИВО СТАЊЕ. ПРВО БИ ТРЕБАЛО ДА РЕАГУЈУ ХУМАТИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ЗАШТИТИ ГОЛИХ ЖИВОТА. УЗЕТИ ЈОШ ПАРА ОНИМА КОЈИ ТРАЖЕ ВИШЕ ХЛЕБА ЈЕ ГЕНОЦИДНО И ЛОГОРАШКИ. КОМАНДАНТ ЛОГОРА МОРА НА „НИМБЕРШКИ“ ТРИБУНАЛ. ОБИЧНО ТАКВИ МИСЛЕ ДА СУ НАД-ЉУДИ А УВЕК СЕ ИСПОСТАВИ ДА ИМ НЕКА КАРИКА ХВАЛИ.
   У ЗАШТИТИ ГОЛИХ ЖИВОТА – СВЕ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО – САМООДБРАНА!
   НАРАВНО ДА ТРЕБА НАПЛАТИТИ СВЕ – ПОСЕБНО ДУШЕВНИ БОЛ!
   ИЛИ ДА НАС СВЕ ПРОДА У ОБЛИКУ САПУНА

 2. Саша каже:

  Други пут ћете му пољубити руку, прво!
  – МОЖДА И САСЛУША НЕШТО
  ЈЕСУ ЛИ ВАМ ТА ДВОЈИЦА ОБЈАСНИЛИ ПРОТОКОЛ, АКО ИКАДА БУДЕТЕ ИМАЛИ СРЕЋЕ ДА СЛУЧАЈНО ВИДИТЕ ВЕЛИКОГ М.

 3. Саша каже:

  БОЉЕ БИ ТЕКЛИ ПРЕГОВОРИ СА ЛАКИ ЛУЋАНОМ. ПАЗИ АТМОСФЕРУ ТЕБРА (СЕ ОВАКО КАЖЕ)??!!
  ШТА МИНИСТРА БРИГА ЗА ПРОСВЕТУ – САМО КУЛ 🙂

Top