Home >> ФБГ акције >> Милица Миленовић нова председница ФБГ-а

На својој седници одржаној 7. јула, Главни одбор Форума београдских гимназија је за нову председницу ФБГ-а изабрао Милицу Миленовић, професорку Петнаесте београдске гимназије.

 

Миодраг Сокић  Милица Миленовић

Примопредаја дужности: Миодраг Сокић и Милица Миленовић

 

Милица Миленовић је постала трећи председник Форума београдских гимназија, од његовог оснивања (1997.).

 

go izbor 1

Наташа Вучићевић (8), Саша Домазетовић (1)

 

Синиша Митрић (Математичка), Петар Панић (12)

Синиша Митрић (Математичка), Петар Панић (12)

 

Још од 2002. до данас је члан ГО ФБГ-а и представник ФБГ-а у републичким синдикалним органима, а њена улога је изузетно важна и у каснијем процесу приступања ФБГ-а Синдикату радника у просвети Србије.

 

Светлана Шкундрић (13), Милица Миленовић (15), Весна Грубор (8), Радојка Станчић (14)

Светлана Шкундрић (13), Милица Миленовић (15), Весна Грубор (8), Радојка Станчић (14)

 

ФБГ се нада да је овим избором обезбедио даљи континуитет у свом раду, а и створио услове за промене у организацији свог рада.

 

go izbor 3

Радмила Биговић (Филолошка), Светлана Баковић (6)

 

Избор новог председника ФБГ-а је спроведен у складу са Статутом ФБГ-а, јер је досадашњи дугогодишњи председник Миодраг Сокић, професор Прве београдске гимназије, отишао у пензију. 26. децембра 2014. Једини разлози, због којих овај избор није спроведен нешто раније, су штрајк просветних радника, преговори у којима је свакодневно учествовао бивши председник ФБГ-а, у својству потпредседника Синдиката радника у просвети Србије и заузетост чланова ГО ФБГ-а на редовним пословима у својим школама.

 

go izbor 4

Ирена Радојичић (Спортска), Тања Богојевић (7), Синиша Митрић (Математичка)

 

Почетком септембра ФБГ ће одржати своју редовну Скупштину, која ће потврдити промене у руководству и донети нови Статут ФБГ-а.

 

Радмила Биговић (Филолошка), Нада Мандић ("Свети Сава"), Ирена Радојичић (Спортска)

Радмила Биговић (Филолошка), Нада Мандић („Свети Сава“), Ирена Радојичић (Спортска)

One Comment

  1. gabrijela каже:

    Cestitam! Osoba izuzetnih kvaliteta i olicenje postenja i moralnih vrednosti. Nastavnik koji se drzi principa i nastoji da razvije kriticko misljenje kod ucenika. Samostalna i nepotkupljiva, razborita, kolegijalna. Bez dlake na jeziku. Mozda joj nedostaje ostrina u nastupu. Ovo pisem kao kolega, saradnik, roditelj jednog bivseg i roditelj buduceg ucenika. Steta sto mnogi ne mogu da prate njene kriterijume. Sve najbolje u buducem radu novom predsedniku i Forumu.

Top