Home >> Друштво >> Матуранти 13. гимназије пре матуре положили испит из хуманости

  • Форум
  • Коментари су искључени на Матуранти 13. гимназије пре матуре положили испит из хуманости
Матуранти 13. гимназије пре матуре положили испит из хуманости

Услед короне матуранти ни ове године нису имали прилику да обележе последњи наставни дан као што су то пре њих радиле генерације матураната. Упркос повољнијој епидемиолошкој ситуацији, као и допису које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило кризном штабу са молбом да се матурантима одобри обележавање последњег наставног дана, званичне прославе, у организацији београдских гимназија, су изостале.

Припремајућу се за опроштај од ђачких дана, матуранти Тринаесте беогадске гимназије сакупили су новац за прославу у нади да ће добити дозволу . Међутим, како је одобрење изостало, матуранти ове београдске гимназије донели су одлуку да сав новац проследе хуманитарној организацији „Буди хуман“. За лечење близанаца Јане и Огњена уплаћено је укупно 95.000 динара.
Матуранти XIII београдске гимназије крунисали су своје школовање на најбољи начин и положили испит из хуманости, а уколико и ви желите да помогнете ову хуманитарну акцију то можете урадити слањем смс поруке на број телефона 3030, у поруци уписати 1001.

Фото: wikimedia

Top