Home >> Образовање,ПКУ,Синдикат >> Математичка, Трећа и Девета нису пријавиле слободна радна места

  • Форум
  • Коментари су искључени на Математичка, Трећа и Девета нису пријавиле слободна радна места

go 1

 

 

Главни одбор ФБГ, 2. 9. 2015.

 

О спровођењу рационализације у просвети

 

На вечерашњој седници Главног одбора Форума београдских гимназија, централне теме су биле листа технолошких вишкова и потреба за радницима у београдским гимназијама, и спорни закон о пензионисању:

 

  1. Представници шеснаест гимназија, који су присуствовали седници, известили су о начину извршења овог посла од стране директора школа и синдиката. Извештаји о поступцима директора београдских гимназија су различити, почев од примера коректно обављеног посла, па све до крајњег изигравања нових мера које је наложило Министарство просвете. Тако се догодило да су поједине гимназије пријавиле и по 15 слободних радних места, а неке ниједно! ФБГ ће обелоданити све случајеве злоупотреба и пријавити их Школској управи Београд.
  2. Најаве о пензионисању колегиница које су напуниле 60 и по година старости изазвале су крајње негативан став Главног одбора. Одлучено је да се на све могуће начине ФБГ успротиви против ове намере Министарства просвете, која почива на дискриминаторном Закону о одређивању максималног броја запослених у јавном сектору и отвара врата самовољи директора школа, јер ће они имати право одлучивања ко ће ићи у пензију а ко неће. Ако већ дође до примене овог закона, ФБГ ће се залагати да у пензију искључиво оду колегинице које буду дале пристанак, под условом да им пензија буде пуна.

ГО ФБГ је донео одлуку да, средином септембра, организује јавну трибину на тему рационализације у просвети.

Top