Home >> Друштво >> Математичка гимназија обележила пола века рада

  • Форум
  • Коментари су искључени на Математичка гимназија обележила пола века рада
Математичка гимназија обележила пола века рада

Свечана академија у Народном позоришту

СВЕЧАНОМ академијом у Народном позоришту обележено је 50 година од оснивања Математичке гимназије, школе од посебног националног интереса. Пригодну свечаност употпунили су најбољи и најнаграђиванији ученици, а директору Срђану Огњановићу уручена је плакета Културно-просветне заједнице Србије. Свечаности је присуствовао министар просвете Младен Шарчевић, министарка локалне самоуправе Ана Брнабић, директор „Телекома“ Предраг Ћулибрк, представници СПЦ, некадашњи и актуелни професори и најуспешнији ученици.

Освојених 480 медаља на међународним олимпијадама и још толико на другим такмичењима доказ су изузетног рада свих запослених и ученика Математичке гимназије.

– Математика је много више од стереотипа и досадних школских лекција. Математика је моћна и тајанствена. Ако не поседујете технику математичког размишљања пропуштате много тога у свету око нас. Више него икада пре данас се може тврдити да свет почива на математици – каже Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије.

Музичко-сценски програм употпунили су фрулаш Бора Дугић, певачица Јелена Томашевић, уметници браћа Теофиловић, а кроз историју настанка ове установе све присутне провели су и глумци у скечу на сцени Народног позоришта.

(„Новости“)

Top