Home >> Друштво >> Липковски: Не подржавам идеју да родитељи оцењују наставнике

  • Коментари су искључени на Липковски: Не подржавам идеју да родитељи оцењују наставнике
Липковски: Не подржавам идеју да родитељи оцењују наставнике

Председник НПС сматра да родитељи нису компетентни за такав подухват

Председник Националног просветног савета Александар Липковски изјавио је данас да не подржава идеју да родитељи оцењују професоре, јер пре свега нису компетентни, али да је с друге стране могуће наћи модус којим би се мишљење родитеља узимало у обзир.

Липковски је новинарима, после седнице Националног просветог савета, рекао да би у најкраћем могао да каже да то не подржава.“То је најкраћи могући одговор. Ако хоћете опширније, онда се морају знати и опширнији услови на који начин би се тако неко оцењивање уводило“, рекао је он.

– Кад се буде знао предлог, онда ће се знати и одговор, а сада могу да кажем да сам начелно против тога. Да би неко могао неког да оцењује, потребно је да има много више искуства, знања из струке и много више увида у стање ствари – поручио је Липковски, уз опаску да родитељи углавном имају преокупацију која се зове њихово дете и да не гледају систем у целини.

– Према томе, мислим да не би било добро да родитељи оцењују, али наравно могуће је наћи неки модус у којима би се мишљења родитеља узимало у обзир. На крају крајева, школски одбори садрже и три члана који су представници родитеља – закључио је Липковски.

(„Курир“)

Top