Home >> Образовање,Синдикат >> Костић: Нисте ме још ухватили!

kostic

 

Поводом изјаве помоћника министра просвете за инспекцијске послове Зорана Костића да Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа Србије и потпредседник Синдиката радника у просвети Србије, прича глупости

 

Нисте ме још ухватили!

 

Зашто се један помоћник министра подсмева „глупостима“ синдиката?

 

Зоран Костић је човек који је пуних осам година одговоран за контролу законитости рада 1800 директора школа и 18 начелника школских управа.

После осам година, резултат рада његовог ресора је катастрофалан. Данас је корупција у образовању на свим нивоима већа него икада, па је логично да је Зоран Костић одговоран за такво стање.

Посебно, када је реч о запошљавању, Зоран Костић би требало да има увид у свако ново радно место у школама Србије. Уместо тога, Костић квалификује изјаву г. Антића, једног од главних бораца против корупције у образовању, дату у листу „Информер“ да се радна места у просвети наплаћују – као глупост!

Тиме г. Костић ваљда препознаје и себе у оптужбама које је изнео г. Антић, а иза које стоји Синдикат радника у просвети Србије, који је и раније (а посебно Форум београдских гимназија) указивао на појаву продаје радних места у просвети.

Познато је да се четири синдиката отворено буне па и болно штрајкују између осталог због увођења нових радника у школских систем, због којих постојећи радници губе посао. Иза тога се крије намера просветних власти да на сваки могући начин омогуће нове конкурсе, како би се омогућило даље запошљавање, а многи (пре свега директори школа и начелници) на тај начин добили новац или неку другу материјалну или нематеријалну корист.

Само један од доказа каже да су многе школе преко лета 2015. обавиле конкурсе за пријем десетина нових радника и тако избегле да у септембру приме раднике са листа вишкова. То није могло да се догоди без одобрења Министарства ПНТР и начелника школских управа, којима руководи Зоран Костић. Нека нам г. Костић одговори да је и ова тврдња глупост!

Јавна је тајна да се у просвети врти велики новац у вези радних места и уписа ученика. То знају и врапци. Г. Костић се прави да то не примећује и оваквом својом изјавом показује какав је стварни став Министарства ПНТР према појави корупције, а уједно и став према синдикатима просвете.

На први поглед само једна наваспитана изјава, а уствари слика стварног стања у српском образовању и осионог понашања просветних власти

Подсмевајући се „глупостима“ синдиката, Костић као да поручује: „Докажите, нисте ме још ухватили“!

Top