Home >> Синдикат >> Конгрес СРПС-а одложен на неодређено време

  • Форум
  • Коментари су искључени на Конгрес СРПС-а одложен на неодређено време
Конгрес СРПС-а одложен на неодређено време

На данашњој седници Републичког одбора Синдиката радника у просвети Србије донета је одлука да се Конгрес, који је после више одлагања био заказан за март, одложи на неодређено време, односно до окончања судског спора који воде оснивачи овог синдиката.

Чланови Републичког одбора СРПС-а данас су, упркос претходно донетој одлуци да се Конгрес СРПС-а одржи у марту, донели очекивану одлуку да се више пута одлаган Конгрес и овога пута одложи, али сада на неодређено време. Оваква одлука образложена је спором који пред надлежним судом воде оснивачи овог синдиката.

За одлуку о одлагању Конгреса гласало је 20 чланова РО СРПС-а и то чланови СОБ-а и СПРВ-а, док је једини против одлагања гласао представник Форума београдских гимназија, Александар Марков. Пре седнице РО СРПС-а, Главни одбор ФБГ-а једногласно је донео одлуку којом захтева да се Конгрес не одлаже. Представници НСПРВ-а нису гласали на данашњој седници, док представници Форума средњих стручних школа Београда, као и представници Синдиката образовања Пожаревац нису ни присуствовали седници.

 

Top