Home >> Слајдер >> Конференција поводом почетка школске године

  • Форум
  • Коментари су искључени на Конференција поводом почетка школске године
Конференција поводом почетка школске године

Форум београдских гимназија вас позива на конференцију за медије поводом почетка нове школске године.

Конференција ће бити одржана 31. августа 2021. године у сали Прес центра УНС-а, Кнез Михаилова 6/III, са почетком у 10.30 часова.

Темa конференције:

  • Презентовање резултата истраживања које је спровео Форум београдских гимназија међу наставницима, ученицима и родитељима о задовољству и проблемима онлајн наставе
  • Предлози за унапређење онлајн наставе
  • Очекивања од нове школске године и анализа семафор модела

Иако се очекивало да Министарство просвете, науке и технолошког развоја уради детаљну анализу о квалитету и задовољству наставника, ученика и родитеља ефектима онлајн наставе, оваква анализа је изостала, или бар није презентована јавности. С обзиром на наведено изостале су и припреме за унапређење наставе у новој школској години, за коју се још у јуну могло очекивати да се неће много разликовати од претходне.

Као одговоран учесник у образовно-васпитном процесу, Форум београдских гимназија спровео је истраживање и дошао до резултата који указују на највеће недостатке који су, уз благовремене припреме и у сарадњи са Министарством просвете и другим релевантним партнерима могли бити превазиђени.

 На предстојећој конференцији јавност ће бити упозната са моделима наставе који би се могли применити у новој школској години у циљу бољег постигнућа ученика. Поред наведеног, анализираћемо и јавности предочен семафор модел и указати на његове предности и недостатке.

Учесници конференције:

  • Александар Марков – председник Форума београдских гимназија
  • Ана Димитријевић – потпредседник Форума београдских гимназија
Top