Home >> Друштво,Образовање >> Коначно, ријалити и у школи!

Коначно, ријалити и у школи!

 

 

Поплава ријалитија коначно је продрла и у наше школство

 

Сама тема је бизарна. Аутор и актер – бивша ученица једне српске школе. Име и презиме те бивше ученице не желимо да изговоримо нити да напишемо. Објављујемо само њену слику – биће вам јасно о каквом профилу се ради.

Замислите, она је написала роман! Какав роман? За „Нинову награду“?

Ма нееее! Роман о неком сексу са својим бившим професорима!

А затим, таблоиди обрадише то ђубре и одрадише свој посао. Баш их брига што је у питању углед једне српске средње школе и њених професора. Они не разликују Мими Оро и… (…извин`те, али не знамо та имена) из Пинкове „Фарме“ и Хепијевих „Парова“ (Уупс???) од седамдесетак професора једне српске средње школе.

Уствари, кад мало боље размислите, намеће се закључак: кад су „Фарме“, „Парови“ и остало ђубре ушли у наше домове и нико им се није успротивио, зашто не би ушли и у наше школе?

Довољан пример је овај „роман“, који је вероватно и настао под утицајем ријалитија. Ето како ријалити васпитава младе генерације. Пишу романе!

Мислите ли да ће се министар просвете успротивити овом подмуклом (за време распуста) упадању ријалитија у српско образовање? Да ће стати у заштиту школе, њеног директора и њених професора од ђубрета које свака поплава наноси?

Ма не, никако! Министар је озбиљан човек, физичар и методичар! Не спушта се он на тај ниво. Ријалити је далеко испод њега. Па тај не гледа ријалити! Ни у својој кући, ни у образовању. Не зна он шта се тамо и овде дешава.

Уместо тога, министар ће послати инспекцију.

Затим (обавезно) иду људска права, заштита ометених у развоју, инклузија, тајност података и тежи облици одговорнисти за професоре. А школа – на дуд!

Толико од Форума београдских гимназија, по овом питању.

Top