Home >> Синдикат,Штрајк >> Колико пута неко треба да штрајкује глађу да би исходовао своје право?

  • Форум
  • Коментари су искључени на Колико пута неко треба да штрајкује глађу да би исходовао своје право?
Колико пута неко треба да штрајкује глађу да би исходовао своје право?

Министарство просвете већ четири дана не реагује

Професор штрајкује већ четири дана док министарство тврди да није обавештено!

Професор Петар Благојевић принуђен је да по трећи пут штрајкује глађу испред Министарства просвете како би остварио своје право на рад.

Он тражи да му се испуни раније обећано – посао на одређено време у било којој школи, до окончања судског поступка који води против своје школе.

Међутим, иако је Петар у штрајку већ четири дана, надлежни у Министарству просвете, науке и технолошког развоја тврде да о његовом штрајку нису обавештени!

Форум београдских гимназија контактирао је у среду помоћника министра просвете за инспекцијске послове Богољуба Лазаревића. Помоћник министра је тврдио да није обавештен, иако је обавештење о штрајку глађу послато њему директно на електронску адресу!

Г. Лазаревић је обећао ФБГ-у да ће се ангажовати, али до данас нико из министарства није ништа предузео.

ФБГ поставља питање Министарству просвете: Колико пута неко треба да штрајкује глађу да би исходовао своје право, ако је већ утврђено да је повређено право последица грешке Министарства просвете и директора школе?

Петар Благојевић је иначе ратни ветеран, лечен је од малигне болести и није доброг здравља. Са том чињеницом је министарство одраније упознато.

Поставља се питање ко ће бити одговоран уколико овај штрајк глађу буде имао неке последице по здравље Петра Благојевића?

Петар штрајкује јер је неправедно изгубио посао у својој школи због одузете лиценце за рад. Захваљујући штрајку глађу у претходна два наврата и подршци Форума београдских гимназија, он је исходовао поништење решења о одузимању лиценце, као и обећање да ће добити привремен посао у некој школи до правоснажности судског поступка.

Копија електронског писма у коме је Петар Благојевић још 7. јуна обавестио помоћника Лазаревића о штрајку:

 

———- Прослеђена порука ———-
Од: „Petar Blagojević“ <pblagojevic345@gmail.com>
Датум: 07.06.2017. 06.16
Наслов: Пријава новог штрајка јер ништа обећано није испуњено
Коме: <bogoljub.lazarevic@mpn.gov.rs>
Копија: 

Поштовани,

Након најновијег сазнања да је у међувремену испуњен налог министра, објављен у медијима у мају ове године, о налажењу радних места на одређено у местима живљења за професоре којима је незаконито одузета лиценца, Петра Благојевића и Живадина Дисића, али само у случају Живадина Дисића, приморан сам да свој трећи, већ најављени штрајк започнем самостално, и раније него сам мислио, тачније, у понедељак 12.јуна, са почетком у 12.сати.

На трећи штрајк ме приморава очигледна дискриминација по питању поменутог обећања министра, јер за колегу Дисића је пронађен посао у складу са обећаним, а за мене није, мада сматрам да је било логичније да имам барем благи приоритет при налажењу посла на одређено у виду помоћи, до окончања спора, јер сам

1.дефицитаран наставни кадар- по листи слободних радних места малтене у свакој школи у мом месту живљења могу добити уговор на одређено, чиме би обећање министра било испуњено и у мом случају,
2.лечен од малигне болести, чиме аутоматски припадам угроженом слоју становништва, и та чињеница је у министарству више него добро позната,
2.ратни ветеран,и моја малигна болест је највероватније последица учешћа у рату,
3. добио управни спор, и једини сам професор из афере лиценци који је судским путем поништио решење министра о одузимању лиценце,
4. једном већ добијао и радни спор, али је пресуда о мом враћању на посао укинута након жалбе директора, а основни разлог укидања пресуде било је постојање решења о одузимању лиценце. Сматрам да је излишно овом приликом улазити у мотиве директора школа који се жали на пресуде којим се неки професор враћа на посао.

У нади да ћете, као помоћник министра, извршити обећање и налог министра те пронаћи и мени радно место на одређено У МЕСТУ ЖИВЉЕЊА, И У ШКОЛИ СА КОЈОМ НИСАМ У СПОРУ, као и у случају колеге Дисића, и да нећу бити приморан да по трећи пут штрајкујем глађу, унапред се захваљујем.

П.С. Штрајк за 12.сам већ уредно пријавио полицији, јер немам другог избора. У прошлом мејлу сам Вас упутио у чињеницу да ћу штрајковати 19. заједно са колегом Дисићем, али како је у међувремену њему пронађен посао баш онако како је министар обећао у медијима, он је логично и оправдано од штрајка одустао, чиме ја, коме од обећања министра није испуњено АМА БАШ НИШТА, немам потребу да толико одлажем сопствени штрајк.

Top