Home >> Образовање >> Колектив и Школски одбор Прве техничке школе из Крагујевца предложили за директора лице под истрагом

  • Форум
  • Коментари су искључени на Колектив и Школски одбор Прве техничке школе из Крагујевца предложили за директора лице под истрагом
Колектив и Школски одбор Прве техничке школе из Крагујевца предложили за директора лице под истрагом

Колектив Прве техничке школе из Крагујевца за новог директора подржао Ненада Андрића, бившег директора те школе који је прошле године био ухапшен.

Како преноси Б92, Андрић је био ухапшен због сумње да је примао мито и трговао утицајем, а коначну одлуку о избору донеће министар просвете

Наставничко веће и Школски одбор Прве техничке школе у Крагујевцу подржали су већином гласова кандидатуру Ненада Андрића, који је био један од четири кандидата за директора.

На конкурсу за директора није било тражено да се против кандидата не води кривични поступак.

Прва техничка школа у Крагујевцу је за време директора Ненада Андрића 2016. године награђена Сретењским орденом – одликовањем које јој је доделио тадашњи председник Србије Томислав Николић поводом Дана државности 15. фебруара.

Колектив ове крагујевачке школе је и раније пружао подршку свом директору. Наиме, након Андрићевог привођења, у октобру 2018. године, огласили су се саопштењем које вам преносимо у целости:

Прва техничка школа у Крагујевцу је постала један од заштитних знакова Града, региона и наше земље. Школа је именовањем за директора Ненада Андрића пре четири године била девастирана физички са капацитетима који су били неискоришћени и неупотребљиви и запосленима којима је недостајала добра организација, да свој посао једне од најчаснијих професија, спроводе на свакодневном нивоу. Препуштени самовољи неких који су водили школу неадекватно, у најблажем смислу, били смо оцењени оценом један од стране Екстерне евалуације.

Доласком Ненада Андрића, одлуком Министра просвете науке и технолошког развоја стање у школи, почиње да се мења. Школа је добила нови изглед, али је много важније то што су наставни процес и организација школе и школских активности постали препознатљиви у граду, земљи и иностранству. Ученици школе освајају награде на такмичењима, школа добија организацију, транспарентност објављивања , информисања и обавештавања наставника доведену до савршенства. У сваком тренутку су запослени обавештени о свим захтевима за рад без празних ходова. Школа наставља сарадњу са другим школама, како из земље тако и света на начин који је достојанствен и препознат као квалитетан. Постајемо прва школа у граду по заинтересованости ученика за упис.

Ненад Андрић је несебичним помагањем и толеранцијом, али и мотивацијом ђака, професора и родитеља, љубављу и бригом за ђаке са посебним потребама томе у највећој мери допринео, дајући пример како се о деци брине; уз болесну децу је увек први у колима хитне помоћи, сваког од 1400 ученика зна по имену. За професоре и ученика он није само директор, већ и колега, родитељ и пријатељ, а пре свега човек.

Сада када рад Министарства просвете, науке и технолошког развоја бележи резултате, сада када постоји школа која је оличење визије исправности, не само наше него и цивилизацијске, дубоко смо уверени, да је реч о грубом неспоразуму и да школа неће у години јубилеја 200 година историје нашег града од проглашења за престоницу модерне Србије бити изложена руглу, да знање неће бити компромитовано као и да хуманост професије неће бити одгурнута у други план.

Писану подршку и поверење директору који није са нама дало је 103 запослена који су физички били присутни у школи у том тренутку као и готово хиљаду ученика.

Top