Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Ко о чему, лопов о поштењу а курва о моралу

Коментар СРПС:

Министар просвете Срђан Вербић очигледно жели да остане доследан у својој личној освети према синдикатима који нису пристали да му буду слуге, и то уопште не чуди. Са позиције моћи, он све чини да понизи СРПС и УСПРС, не схватајући да овакав његов потез само доприноси подизању угледа ових синдиката у очима њихових чланова и свих запослених у просвети.  

Још више не чуди што синдикати Независност и СОС, пристајући на колаборацију ове врсте, занемарују да су до јуче „били сложни“ са СРПС и УСПРС у штрајку. Камо среће да су, као истински синдикати, поручили министру да не желе да седе са њим за столом уколико и други синдикати нису позвани, без обзира на чињеницу ко је шта потписао, а ко није! И они, као и министар, не схватају да овакав њихов став само доприноси подизању угледа ових синдиката у очима њихових чланова и свих запослених у просвети.  Уосталом, од када су изашли из штрајка, Независност и СОС су изгубили око 70 школских синдиката!

Једначина реалне слике синдикалне просвете гласи:

 

Независност + СОС + Министарство просвете  VS  СРПС + УСПРС   

 Ко о чему, лопов о поштењу а курва о моралу! Прочитајте:

 

ИНФО СОС:

ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ

 

Данас, 9. априла 2015. године, одржан је састанак у Министарству просвете на којем су присуствовали представници Синдиката образовања Србије и ГСПРС Независности са Министром и његовим сарадницима у вези спровођења Споразума о решавању спорних питања.

Договорено је да Радна група, која је сатављена од представника синдиката и МПНТР-а и других министарстава, одржи састанак у вези примене члана 2 Споразума, којим је утврђено да се запосленима у основним и средњим школама и домовима ученика, исплати награда односно помоћ до висине плате запосленог и да се размотри могућност да наведена исплата започне до 01. маја ове године.

Такође је договорено да Комисија за тумачење ПКУ-а хитно започне са радом зато што постоји већ велики број захтева за тумачење истог.

Констатовано је да се контакти са ресорним министарством и синдикатима интезивирају зарад испуњења до сада договорених циљева.

3Comments

  1. Marko каже:

    Treba biti korektan.Za SRPS sam siguran da je posten u ovoj igranci ,ali sta reci kad i u nase skole upadaju,govoreci da je najbolje da postoji samo jedan sindikat,naravno njihov.Predstavnik mi kaze da je za njih strajk izuzetno uspesan jer su uzeli preko 5o skola,a ovo ce se nekako zavrsiti.A o finasijama i dobrobiti zaposlenih ni reci.Znamo kako nam je bilo kad je bio jedan i to ovog gospodina na slici.Uzeti im 50 skola i onda traziti podrsku je nerealno.Umesto toga spustiti loptu,(jer i oni nas optuzuju da smo izdali jedinstvo prekrsivsi dogovor strajkackog odbora)jer jedino sa korektnom saradnjom svih sindikata mozemo uciniti nesto.Ako ovako nastavimo ,ukupan broj sindikalno organizovanih u svim sindikatima zajedno ce uskoro postati zanemarljiv,sto vlast i prizeljkuje

  2. Vladan Božović каже:

    Na prvim sledećim pregovorima treba tražiti smenu onog nesposobnjakovića Verbića, i to treba da bude još jedan uslov za prekid štrajka. Pošto je on očigledno Vučićev ljubimac jer treba da mu sprovede onu smejuriju oko dualnog obrazovanja, to bi bio još jedan adut u našim rukama. Ako ne dobijemo novac, da bar oduzmemo mister patetičnom njegovog ljubimca.

  3. treš каже:

    Aha, znači počeli su da guše štrajk ne samo represijom nego i reklamiranjem lažnih pregovorima. Mada, ne sumnjam da će se dogovoriti oko neke bedne pomoći, čisto da mažu oči pre ponovnog umanjenja plata, koje sleduje negde na jesen.

Top