Home >> Образовање,Слајдер >> Кључ у браву за насиље

Кључ у браву за насиље

Форум београдских гимназија и Форум београдских основних школа организоваће 1. децембра низ активности које имају за циљ скретање пажње јавности на нарастајуће насиље у школама. Централни догађај биће одржан у Осмој београдској гимназији са почетком у 9.30 часова. Том приликом биће организован јавни час, који су припремили ученици заједно са својим наставницима, а на тему борбе против насиља. По завршетку јавног часа, чланови ова два синдиката кренуће ка Тргу Николе Пашића, где ћемо се прикључити протесту Уније синдиката просветних радника Србије. Истовремено, обавештавмо јавност да ћемо тај дан обележити радно али без наставе и надамо се разумевању и подршци родитеља.

Током претходних дана сведоци смо учесталог насиља унутар школа. Насиље из дана у дан постаје све бруталније, што угрожава и ученике и наставнике и доводи у питање безбедност свих учесника образовно-васпитног процеса. Одлука да 1. децембра не држимо наставу последица је потребе да покажемо солидарност са колегиницом из Трстеника, учеником из Суботице и свим оним ученицима и наставницима који су били жртве насиља.

Позивамо све колеге, родитеље и јавне личности да се придруже протесту и подрже наш напор како бисмо заједничким напором спречили да школе постану „сигурне куће“ за насилно понашање. Сматрамо да је 1. децембар идеална прилика да заборавимо на синдикалне и друге разлике и да заувек кажемо СТОП НАСИЉУ.

Top