Home >> Синдикат >> Казнена експедиција УСПРС у Панчеву

 

УСПРС поделила панчевачки синдикат

 

Пре отприлике месец дана, руководство УСПРС (председник и још пар њих) се обрело у Панчеву, на састанку Главног одбора Асоцијације просветних радника Панчева (иначе чланице УСПРС).

Није уобичајено да се руководство УСПРС (или руководство било ког републичког синдиката) појави на седници општинског синдиката-чланице. За то мора да постоји јак разлог.

Још је ређи случај да се Главни одбор синдиката Панчева сазива у одсуству његове председнице Слободанке Цветковић, која је у то време била на приватном путу у иностранству. За то мора постојати још јачи разлог.

А који разлог може бити да поменута председница буде смењена у одсуству, без иједне материјалне грешке у дугогодишњем руковођењу овим синдикатом?

Само на сајту ФБГ управо ћете сазнати зашто је Слободанка Цветковић раскринкана и смењена у одсуству.

Слободанка Цветковић је још један од оних трулих, подмуклих контраша (Сокић, Антић) који у последњих неколико година стављају клипове у точкове револуције Уније синдиката просветних радника Србије, критикујући њен рад. Замислите, па она је била против свих одлука УСПРС у последње време, па и против одлуке о првосептембарском штрајку, говорећи да је то глупост и да ће пропасти!

Али, највећи грех Слободанке Цветковић је њена сарадња са ФБГ и са ФССШБ, и што она и њен синдикат практично инклинирају Београду. А ко је за Београд, тај је против УСПРС.

Било како било, Слободанка Цветковић је смењена, а писани документ о својој смени није добила, печат синдиката је и даље у њеном поседу, новац синдиката је блокиран у банци, и она се сада налази у ситуацији да бира: или ће да паралише свој синдикат непристајањем на нерегуларности и тужбом против свог синдиката, или ће да одустане од свега и преда своја овлашћења новом, потпуно нерегуларно изабраном председнику, оде да штрика и тиме уведе свој синдикат у нови круг нерегуларности.

Објављујемо слику Слободанке Цветковић у нади да ћете, гледајући је, пронаћи на њој ту подмуклу и злобну намеру да се супротстави Вођама УСПРС, да својим критикама угрози њихово неприкосновено дело и знање и њихов морал. Надамо се, такође, да ћете, после дугог, дугог гледања у ту слику, схватити зашто је чак и председник УСПРС морао да пристигне у Панчево, у њеном одсуству када је она најјача, да на седници објасни панчевцима да слушају УСПРС а не себе, и све то како би спасао револуцију од Слободанке Цветковић.

One Comment

  1. milan каже:

    Bravo gospodine SOKICU na infomisanju. Sajt FBG je sajt koji otvara oci u ovoj zabokrecini na sindikalnom nebu.

Top