Home >> Синдикат >> Касациони суд преиначио пресуду Aпелационог суда у спору око накнаде за годишњи одмор 2014.

  • Форум
  • Коментари су искључени на Касациони суд преиначио пресуду Aпелационог суда у спору око накнаде за годишњи одмор 2014.
Касациони суд преиначио пресуду Aпелационог суда у спору око накнаде за годишњи одмор 2014.

Пре две године чланови Форума београдских гимназија покренули су појединачне судске спорове према својим школама, а због незаконито умањених накнада за коришћење годишњег одмора током 2014. године. Износ који чланови Форума очекују да добију по окончању судског спора далеко је мањи од трошкова судског поступка, али упркос томе Главни одбор ФБГ-а донео је одлуку да подржи све своје чланове у намери да туже свог послодавца. Циљ свих нас који смо тужили био је исправити неправду која је нанета просветним радницима и спречавање модела према којем би држава у будућности могла да се игра са платама просветних радника

Након првих пресуда које су биле у корист наших чланова уследила је одлука Апелационог суда из Новог Сада којим је преиначена пресуда Основног суда у Зрењанину, у истом спору који је водио колега, члан Независног синдиката просветних радника Војоводине. Након ове пресуде представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја својски су се потрудили да убеде све просветне раднике који су поднели тужбе да одустану од истих, а пресуда Апелационог суда је послата свим школама у Србији, као обавезно штиво са којим су директори морали да упознају своје запослене, а нарочито оне који су поднели тужбе. Овакав развој ситуације поколебао је део колега, али је већина и даље остала привржена ранијем ставу и одлучна да правду истера до краја.

Ових дана правда је коначно задовољена, те је Врховни касациони суд преиначио одлуку Апелационог суда из Новог Сада и потврдио пресуду Основног суда из Зрењанина чиме је, како очекујемо стављена тачка на овај случај. Форум је убеђен да ће све будуће пресуде у предметима који се још налазе на суду, а у вези са истим спором бити решени у складу са одлуком Касационог суда.

Top