Home >> Синдикат >> Нацрт закона о средњој школи: Јавна расправа

  • Форум
  • Коментари су искључени на Нацрт закона о средњој школи: Јавна расправа

Министарство просвете и науке урадилo je сет нових школских закона. Тако је, за почетак „на јавну расправу“ пустило Закон о средњем образовању и васпитању. А како изгледа та јавна расправа? Па, по устаљеном реду и обичају, траје четири дана у четири града по пар сати, али уз обавезно учешће представника синдиката запослених у просвети, који би требало да изигравају икебану. После ће се рећи да је „питана струка“. Па да ли је питана струка? Уосталом, идемо редом.

Јавна расправа ће се одржати по следећем распореду:

07.11.2011. године Крагујевац;

09.11.2011. годне Ниш;

11.11.2011. године Београд;

14.11.2011. године Нови Сад.

За школске управе Крагујевац, Ниш и Нови Сад потребно је да се обезбеди сала која може примити већи број учесника; омогућава презентацију путем видео-бима и да се расправа звучно снима. У Београду је резервисана сала 10, Градске управе Града Београда, у времену од 10 до 14 часова.

А наредба Министарства гласи:

Потребно је да позовете представнике школа, стручних друштава, високошколских установа, завода,  јединице локалне самоуправе, социјалне партнере, представнике синдиката, представнике НВО и све заинтересоване за учешце у изради наведеног закона. Наредбу је потписао, а ко би други, мр Зоран Костић помоћник министра просвете и науке, биолог који обавља све функације, од стручног надзора, преко финансија па до реформе образовног система. Ако на неком од састанака буде присутна и госпођа Тинде Ковач Церовић са њеним, сад већ чувеним флајерима, бурлеска звана јавна расправа ће бити комплетна.

Да ли је потребан било какав коментар? Опет преко колена, опет без људи који раде у школама, опет…

Top