Home >> Синдикат >> Јубилеј: 15 година ФССШБ

У петак 16. 3. 2012. године, свечаним  концертом у сали Музичке школе „Мокрањац“, обележено је 15 година постојања Форума средњих стручних школа Београд. Било је присутно преко 150 посетилаца – чланова и гостију.

Међу гостима су били представници већине београдских синдиката образовања, као и колеге из Панчева.

Овај посебан јубилеј догађа се у тренутку када београдски синдикати просвете пролазе кроз врло тежак период. После свих ових година, београдске основне школе, средње стручне школе и гимназије изложене су разним некоректним и неколегијалним нападима од стране највиших чланова руководства Уније синдиката просветних радника Србије. Два београдска синдиката (ФБОШ и ФБГ) су већ ван Уније СПРС, а позиција ФССШБ је јако угрожена због одлуке председника Уније СПРС Драгана Матијевића и комплетног Председништва Уније СПРС да се отворено обрачуна са председником ФССШБ Милорадом Антићем и да и њега и његов синдикат буквално најуре из Уније СПРС, што представља преседан у раду било ког синдиката.

И зато, присуство осталих синдиката овом скупу није случајно, као што то није било случајно ни 11. фебруара 2012, када је јубилеј 15 година постојања прославио и ФБГ. Док Унија СПРС пише писма београдским школама у којима трачари о београдским синдикалним руководиоцима, наговарајући школе да пређу код ње, београдски синдикати просвете већ месецима имају интензивне контакте и договоре како би остварили боље резултате у свом заједничком послу.

Top