Home >> Друштво >> Јубилеј: 10 година рада Спортске гимназије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Јубилеј: 10 година рада Спортске гимназије

У понедељак, 24.децембра у 18 часова, Спортска гимназија ће прославити десет година рада.

 

Младе генерације крећу стопама својих идола из истих клупа, као што су: Александар Атанасијевић, Филип Филиповић, Стефан Митровић, Душан Мандић, Емир Бекрић, Андреа Арсовић, Слађана Поп Лазић, Лука Богдановић, Виктор Троицки, Иван Паунић, Лазар Марковић, Матија Настасић, Нађа Нинковић, Немања Бјелица, Стефан Бабовић, Јован Поповић и многи други.

 

 

Спортска гимназија је једина државна гимназија општег смера, која је основана школске 2002/2003. године са идејом да пружи подршку у образовању младим спортистима. Узимајући у обзир спортске акривности ученика, пружа могућност њиховог усклађивања са школским обавезама и на тај начин омогућава упоредо образовање и бављење спортом.

У претходних десет година школа је улагала велике напоре да се ученицима обезбеди што квалитетнија настава, да се наставници стручно усавршавају и да се успостави чврста сарадња између родитеља, наставника и трнера спортских клубова. У свему се успевало све боље, из године у годину, једино, јиш увек, није пронађено решење за стални објекат, којим би се омогућила ученицима – спортистима једносменска настава. Ипак, Спортска гимназија може се похвалити све већим интересовањем за упис ученика у први разред, тако да је ове школске године уписано седам одељења. Младе генерације крећу стопама својих идола из истих клупа, као што су: Александар Атанасијевић, Филип Филиповић, Стефан Митровић, Душан Мандић, Емир Бекрић, Андреа Арсовић, Слађана Поп Лазић, Лука Богдановић, Виктор Троицки, Иван Паунић, Лазар Марковић, Матија Настасић, Нађа Нинковић, Немања Бјелица, Стефан Бабовић, Јован Поповић и многи други.

У понедељак, 24.децембра у 18 часова Спортска гимназија ће прославити десет година рада.

Спортска гимназија, прави избор 

Цео живот се преиспитујемо да ли доносимо праве одлуке и да ли смо можда могли боље. Ја сам увек чврсто стајао иза сваке своје одлуке и  верујем да је то прави пут. Када сам након основне школе, где сам био носилац Вукове дипломе, решио да упишем Спортску гимназију (XI гимназију у то време), било је много људи у мом окружењу који су то сматрали погрешним кораком, али не и ја. У Спортској гимназији сам провео четири прелепе године, стекао неопходно образовање и заиста велики број пријатеља. Школа ми је пружила савршен баланс између образовања са једне и бављења професионално спортом, ватерполом, са друге стране.

Да ли су ме те четири године оспособиле за даље школовање?

Дипломирао сам економију, смер финансије, на Сент Френцис колеџу у Њујорку као један од најбољих студената у генерацији и након тога ушао у менаџмент програм Јапан Тобака, треће највеће компаније за производњу и продају цигарета на свету. За три године са компанијом прошао сам кроз неколико сектора, живео по годину дана у Женеви и Токију и обишао преко тридесет других земаља широм света. Тренутно радим у централи компаније у Женеви, где сам менаџер финансија за цео маркетинг сектор.

Такође, увек сам се трудио да будем најбољи могући амбасадор своје школе где год био и то сам пренео на своје најближе. Прво је моја сестра од стрица, Јелена Пуцаревић, уписала Спортску гимназију, а затим и моја рођена сестра, Марија Пуцаревић. Јелену дели само неколико испита од дипломе на Фармацеутском факултету у Београду, док Марија игра професионално одбојку за немачки Сухл и студент је друге године Високе техничке школе у Новом Саду. Мој циљ је да се кроз неколико година вратим у Србију и волео бих да и моја деца наставе породичну традицију бављења спортом и похађања Спортске гимназије, а самим тим волео бих да школа доспе на још виши ниво и у томе ћу се увек трудити да помогнем.

Велики поздрав свим бившим, садашњим и будућим ученицима, као и професорима и комплетном руководству Спортске гимназије.

Top