Home >> Синдикат >> Јубиларне награде: Заједно ФБГ и ФССШБ

У пролеће 2009, Форум београдских гимназија и Форум средњих стручних школа Београда заједно су се борили за добијање јубиларних награда за 2008. годину. Први пут се догодило да у Београду 70 школа (гимназија и средњих стручних школа) штрајкује против локалних београдских (?!?) власти. Моћни градоначелник нам је грмео у слушалицу, јер се препознао у нашој инсинуацији да неко маркетиншки подржава и подучава тадашњег Градског секретара за образовање, како би се сакрило где су потрошене паре намењене просветним радницима.

Штрајк београдских средњих школа и гимназија завршио се исплатом дуга просветним радницима. С обзиром на успешан исход те борбе, Форум средњих стручних школа Београда и Форум београдских гимназија заједнички се припремају за „утеривање дугова“ по питању јубиларних награда за 2009, 2010. и 2011. годину.

Дошло је време да Београд постане „локална заједница“. Ако пођемо од чињенице да су многе општине у Србији већ исплатиле јубиларне награде за 2011, морамо се потрудити да и ова београдска провинција то исто учини. У противном, зна се: штрајк!

За почетак, обратили смо се градским властима у вези јубиларних награда за 2011. годину. Ни после седам дана нисмо добили одговор.

Наставак наше заједничке акције очекујте ускоро.

Ваши форуми

Top