Home >> Друштво >> Јефтин маркетинг за јефтине станове
Јефтин маркетинг за јефтине станове

Као у популарној песми, у октобру биће у новембру, у новембру биће у децембру, тако је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наговестила могућност изградње јефтиних станова за запослене у просвети почев од следеће године, али је и истакла да су службе безбедности прироритет јер раде посао од националног значаја, што не значи да наставници раде посао који није битан.

Прича о купопродаји јефтиних државних станова у Србији стара је колико и сама станоградња, колико и сама држава, али је до данас мали број, привилегованих, добио прилику за куповину оваквог стана. Стога нам је тешко да поверујемо да ће се просветни радници у скоријем периоду башкарити у становима које су јефтино пазарили од државе. Чак и када бисмо пристали да поверујемо у ова обећања велико је питање колико би просветних радника заиста било у могућности да издвоји новац чак и за јефтине станове с обзиром на висину плата које су међу најмањима у региону.

 

Због свега наведеног и инцијатива, која је ујединила већи број синдиката у просвети, а којом је захтевано давање могућности просветним радницима да по повољним условима купе станове од државе је, плашимо се ,више послужила политичарима да се ушићари још који политички поен, него што ће заиста допринети побољшању социјалног статуса наших колега.

Извор: Политика

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да би градња јефтиних станова од следеће године могла да буде проширена и на просветаре и лекаре.

Она је подсетила да ће ове године почети градња на пет локација за припаднике снага безбедности и да у августу почињу грађевински радови у три града, а месец дана касније у преостала два.

Појаснила је да је за изградњу зграде потребно око годину дана, али да се зато почиње са градњом истовремено на више локација. Станови ће се градити у Нишу, Краљеву, Врању, Београду, Новом Саду.

„Имамо припремљене локације у још 10 градова. Следеће године би могли да очекујемо проширење овог модела и на друге групе као што су просветари или лекари”, рекла је Михајловић за ТВ Прва.

Појашњава да је важно да постоји модел који функционише, да је држава имала довољно новца и сигурност у буџету да може да покрене овакав пројекат за 1.500 станова.

У плану је, како је рекла, до 2020. године изградња 5.000 станова.

„Определили смо се за службе безбедности јер раде посао од националног значаја, не кажем да лекари и просветари не раде важан посао. То су људи који претходних 20 -30 година нису могли да реше свој стамбени проблем”, нагласила је она.

Упитана да ли ће министар одлучивати о ранг листи она је рекла да ранг листа не постоји. Те станове људи плаћају, то нису социјални станови, додала је она.

One Comment

  1. Prle und Tihi каже:

    klasična partizanska DEMAGOGIJA !!!

Top