Home >> Образовање,Синдикат,Упис >> ИСТИНОМЕР: Недаћемо Жарка!“

 

Ironični miting podrške ministru prosvete: „Nedaćemo Žarka!“

 

„BLIC“ / S. Palić | 18. 07. 2013. – 13:34h | Foto: D. Milenković

U crvenim i belim majicama sa likom Žarka Obradovića, noseći transparente „Ne damo Žarka!“ „I posle Žarka Žarko“, „Petica iz vladanja“…grupa aktivista sajta istinomer.rs održala je „miting podrške“ ministaru prosvete sa željom da „ostane na toj funkciji i narednih pet godina“.

Dvadesetak aktivista, u pratnji isto toliko  policajaca, prošetalo je ulicama Beograda, od Trga Nikole Pašića do zgrade Vlade i ministarstva prosvete u Nemnjinoj 22, uzvikujući u megafon „Nedaćemo Žarka“, „Kriva su deca“, „Krivi su roditelji“ praćeni začuđenim, pa i namrgođenim pogledima Beograđana koji nisu želeli da im se pridruže.

 – Danas smo se okupili da damo podršku ministru Obradoviću i svima onima, a posebno političarima, koji političku odgovornost vide tako da ministar nikada i nikako ne može biti odgovoran za dešavanja i stanje u svom resoru – rekla je Vukosava Crnjanski Šabović, direktorka Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost.

-Delegacija mitinga podrške primljena je u Ministarstvu prosevete, mada ministar lično nije imao vremena. Njemu su ostavljene obe majice, i crvena i bela, na kojima piše „Ne damo te Žarko“. Nakon sastanka, vođa šetnje Raša Nedeljković rekao je okupljenima da su u Ministarstvu prosvete „prepoznali našu energiju“ i „pridružiće nam se čim budu mogli“.

– U Ministarstvu smo saznali ko je kriv za aferu „mala matura“. Nije to ministar Obradović, nad kim se sprovodi nezapamćen linč i koga prozivaju za odgovornost. Ne! Krivi su prosvetni radnici, jer traže plate, a kad su poslednji put tražili učila?! Kriva su deca, jer ne uče i kupuju rešenja male mature. Krivi su roditelji, što ne teraju decu za uče i daju im pare da kupe testove. Krivi su naučnici što su otišli u Ameriku da tamo zarađuju pare – rekao je Nedeljković.

Nakon mitinga podrške, učesnicu su se mirno razišli kućama.

 

Top