Home >> Синдикат >> Инвалиди – штрајкачи глађу у агонији

  • Коментари су искључени на Инвалиди – штрајкачи глађу у агонији
Инвалиди – штрајкачи глађу у агонији

Радници „Застава ИНПРО“ на измаку снаге

Здравствено стање штрајкача глађу у предузећу „Застава ИНПРО“ је све теже, а решење двадесетодневне агоније инвалида рада, који од 11. октобра одбијају храну, још се не назире.

Председник Штрајкачког одбора Стеван Пушоња изјавио је Фонету да су само током понедељка екипе хитне помоћи интервенисале у више случајева, помажући изнемоглим радницима. Неколико нас је добило инфузије, инјекције за ублажавање болова у мишићима, као и терапију за хипертензију, мучнину и констатнтну узнемиреност, рекао је Пушоња.

Упркос веома лошем здравственом стању, штрајкачи настављају протест гладовањем иако су им снаге на измаку, а решења још нема на видику.

У овом тренутку нема наговештаја било каквог договора и прекида наше агоније. На последњем састанку са представницима синдиката и Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, фокус је стављен на евентуално побољшање социјалног програма, јер ми сматрамо да је отпремнина од 200 евра по години радног стажа, непримерена за људе који су постали инвалиди на својим радним местима, рекао је Пушоња.

У међувремену, 115 радника, међу којима су и инвалиди рада који штрајкују глађу, добило је линеарно по 22.000 динара, што је по њиховој оцени, тек половина очекиваних примања.

Пушоња је одбацио тврдње министра за рад, запошљавање и социјалну политику Александра Вулина да је држава учинила све што је могла за њих, наводећи да већина њихових захтева није испуњена.

(Новости)

Top