Home >> Друштво,Интервју,Часопис >> ИНТЕРВЈУ СА ГОРАНОМ МИЛЕТИЋЕМ У НОВОМ БРОЈУ ЧАСОПИСА ФБГ

  • Форум
  • Коментари су искључени на ИНТЕРВЈУ СА ГОРАНОМ МИЛЕТИЋЕМ У НОВОМ БРОЈУ ЧАСОПИСА ФБГ
ИНТЕРВЈУ СА ГОРАНОМ МИЛЕТИЋЕМ У НОВОМ БРОЈУ ЧАСОПИСА ФБГ

После осуде објављивања дискриминаторних ставова музичара Боре Ђорђевића у часопису Форума београдских гимназија од стране поверенице за заштиту равноправности Невене Петрушић, у четвртом броју нашег часописа са великим здовољством објављујемо интервју са геј активистом Гораном Милетићем. Нови број часописа ФБГ биће објављен за седам дана.

Подсетимо, Бора Ђорђевић је у интервјуу објављеном у јунском броју истакао да  “педери нису природна ствар”, што је изазвало реакције неких медија, организација ЛГБТ, као и поверенице.

Петрушићева је том приликом поручила да је „недопустиво да се овакве изјаве нађу у гласилу једног удружења које окупља просветне раднике чија је дужност да промовишу културу људских права, ненасиља и толеранције“.

Како је поручила, посебно забрињава то што председник Форума гимназија изнете ставове не само што не осуђује, већ им налази оправдање, и уз то поставља питање “где би требало да буду границе толеранције”.

– Ово треба да буде додатни повод да Министарство просвете предузме све неопходне мере како би овакве појаве биле елиминисане – навела је Петрушић.

Top