Home >> Саопштења,Слајдер >> Инспектори обилазе београдске гимназије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Инспектори обилазе београдске гимназије
Инспектори обилазе београдске гимназије

Форум београдских гимназија одржао је у преподневној смени најављени штрајк упозорења. Иако је реч о штрајку упозорења, који се одвијао у складу са законом, у све београдске гимназије, чланице Форума београдских гимназија јутрос су упућени инспектори који проверавају законитост штрајка.

Форум београдских гимназија је пре два дана најавио штрајк упозорења за суботу, 9. априла, због како сматрамо лошег третмана наставника у процесу имплементације Државне матуре. Форум се до сада у неколико наврата обраћао надлежнима у Министарству просвете у вези Државне матуре. У првом допису послатом у марту Министарству је предложено да наставници који учествују у прегледању тестова буду плаћени. Након што је Министарство одговорило да не постоји основ за исплату накнаде, Форум је упутио захтев за састанак са представницима Министарства који учествују у овом пројекту, а у циљу разговора о плановима Министарства у погледу даљег ангажовања наставника. Међутим, уместо званичног позива на разговор, београдске школе, самим тим и гимназије добиле су четрдесетпетоминутну наставну суботу, што раније није била пракса. Оваква одлука надлежних послужила је као повод за штрајк упозорења са циљем да се скрене пажња надлежнима на присутно незадовољство, а уместо позива на разговор у београдске гимназије су упућени инспектори.

Чланови Форума београдских гимназија се труде да поверују да у оваквом поступању Министарства нема жеље за притиском на запослене или реваншизмом, али не можемо да се отргнемо утиску да иако су  недавно друге синдикалне организације организовале серију штрајкова инспектори нису добили налог да посете школе које су тада штрајковале.

Top