Home >> Друштво >> И наука хоће веће плате

  • Коментари су искључени на И наука хоће веће плате
И наука хоће веће плате

Запослени у институтима забринути да неће добити повишице

Иако су, када и свим осталим запосленима у јавном сектору, научницима плате умањене за десет одсто, сада су забринути да им део умањења неће бити враћен. Прошли пут, пре годину дана, када су у јавном сектору повећаване плате, наука није добила дебље коверте. У Синдикату науке кажу да су озбиљно забринути да ће се исто десити и сада, јер их нико не спомиње.

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја још немају праву информацију и не знају да ли ће ММФ дозволити да се плате увећају и за око 5.000 запослених у научним институтима, као и део који за учешће у пројектима добијају предавачи на универзитетима.

Забринути за судбину колега, представници Синдиката науке писали су у уторак премијеру Александру Вучићу, министру Младену Шарчевићу и председнику Заједнице института др Душку Благојевићу:

– На основу последњих иступа премијера Вучића и министра Шарчевића, са жаљењем можемо констатовати да повећања плата једино нема за науку.

Председница Синдиката др Ђурђица Јововић каже, за „Новости“, да су затражили састанак с премијером како би видели каква је судбина 5.000 запослених у институтима.

(Новости)

Top