Home >> Синдикат >> ФССШБ: Протест – конференција под ведрим небом

 

Као одговор на крајње неодговоран потез Министарства просвете, науке и технолошког развоја да у школској 2013/14. години не одобри упис 60 одељења у средњим школама на подручју Београда Форум Средњих Стручних Школа организује:

 

ПРОТЕСТ – КОНФЕРЕНЦИЈУ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

 

Сведоци смо једне неодговорне и потпуно нетранспарентне уписне политике. Министарство се званично нигде није огласило поводом критеријума по којима ће се вршити смањење броја одељења или корекција образовних профила. Једино што се незванично зна јесте да је директорима усмено саопштена листа са бројем одељења и занимања која неће уписивати током школское 2013/14. године. Тај број није ни мали ни занемарљив и проузроковаће велики број нових технолошких вишкова! Школама је остављена могућност да реагују (у року од 24 часа!), што је већина школа и учинила, али до данашњег дана нико није добио званичну повратну информацију. Као и обично, просветне раднике нико ништа не пита, они чак не заслужују ни да благовремено буду обавештени о томе хоће ли у септембру имати посла и моћи да преживе!

Залажући се за транспарентну и одговорну уписну политику Форум Средњих Стручних Школа организује „Конференцију под ведрим небом“ на којој ће се чути глас оних који ће сутра морати да понесу последице једног овако бахатог потеза Министарства просвете.

Интересовање за конференцију су показала многа јавна гласила („Политика“, „Вечерње новости“, РТС, Б92,…), а ми позивамо и све остале медијске куће да пропрате овај догађај и да на тај начин разјасне широј јавности један проблем који се тиче свих нас и будућности наше деце. Подршку и активно учешће су најавили београдски синдикати просвете који имају активну сарадњу (ФБГ, СОБ, ФБОШ, Независност, БСОШ).

ФССШ ће упутити дописе са предлогом за учешће Друштву директора Србије, Одбору за образовање, посланичким групама, Унији послодаваца, Националној служби за запошљавање, Удружењу родитеља… Ако Министарство просвете не занима мишљење социјалних партнера, ова конференција ће им пружити шансу да искажу своје ставове и потребе.

Конференција ће се одржати половином месеца маја, у Академском парку, у непосредној близини Министарства просвете, те се надамо да ће нас коначно боље видети и чути.

Сви заинтересовани за дискусију о овој теми могу се јавити ИНФО Тиму ФССШБ на телефон 065/9442003.

С Поштовањем,У Београду,
25. 4. 2013. год.
Председник ФССШБ- Милорад Антић

3Comments

  1. sumnjicavac каже:

    Cestitke za ideju! A da li ce biti i drugi sindikati?

  2. profesor каже:

    Forum srednjih strucnih skola je najbolja sindikalna organizacija na sindikalnoj sceni Srbije.Bravo.

  3. milos каже:

    BRAVO,BRAVO MAKAR NEKO DA REAGUJE.UNIJU,SOS,NEZAVISNOST ZANIMA SAMO CLANARINA NISTA DRUGO.

Top