Home >> Синдикат >> ФССШБ одбио ултиматум УСПРС

Пропао још један „београдски пројекат“ УСПРС

 

ФССШБ једногласно одбио ултиматум УСПРС

Извршни одбор Форума средњих стручних школа Београда једногласно је одбио да одлучује о ултиматуму Уније синдиката просветних радника Србије, у коме се тражи да ФССШБ „промени“ свог председника Милорада Антића, под претњом искључења ФССШБ из УСПРС.

У свом образложењу зашто одбија ултиматум, ФССШБ наводи да је он  противан Статуту ФССШБ, по коме је он самостална и независна синдикална организација, која има уређен начин постављања и бирања својих органа, и по коме нико са стране не може да поставља и смењује органе и функционере ФССШБ.

УСПРС се потрудила да њене „потурице“ у ФССШБ, као разлоге за смену Антића, наведу да он хоће да их припоји СРПС-у, да ФБГ хоће да „преузме“ ФССШБ, да ће УСПРС да их избаци, да ће изгубити 12% за председнике школских синдиката, да су неки људи „лоши људи“ – једном речи: све ово смо већ видели у сличним ситуацијама у којима УСПРС решава проблеме „на терену“.

Тако је пропао још један покушај УСПРС да разједини београдске синдикате (овога пута ФССШБ). Остаје да чекамо да ли ће УСПРС испунити своју претњу и ( на својој седници 22. децембра) искључити ФССШБ, или ће од те претње одустати. Било како било, централизам УСПРС не даје жељене резултате.

 

One Comment

  1. професор каже:

    Унија ће највероватније одустати од првобитне намере да искључи ФССШБ, јер се такав начин понашања показао као штетан по Унију. Пример за то вам је СПРВ и ФБГ.

Top