Home >> Саопштења,Слајдер >> Форум позива Министарство просвете да престане да обмањује јавност

  • Форум
  • Коментари су искључени на Форум позива Министарство просвете да престане да обмањује јавност
Форум позива Министарство просвете да престане да обмањује јавност

Поводом саопштења Министарства просвете, науке и технолошког развоја издатог 14. октобра 2019. године, Форум београдских гимназија позива Министарство просвете да престане да обмањује јавност.

Форум београдских гимназија сматра да је Министарство просвете саопштењем којим најављује, законски потпуно непознату категорију, убрзавање конкурса за избор директора Треће београдске гимназије намерно обмануло јавност.

У складу са Законом о основама система образовања и васпитања, члан 128. мандат директора престаје навршавањем 65. године живота. Како је директор Треће београдске гимназије у јуну испунио услов за примену члана 128. Школски одбор је најкасније четири месеца пре одласка у пензију морао да распише конкурс за избор директора (члан 123. став 6). С обзиром да конкурс није расписан, министар је морао да именује вршиоца дужности директора у року од осам дана од дана наступања разлога за именовање вршиоца дужнсти директора (члан 125. став 1) уместо што је након више од пола године од тренутка када је требало расписати конкурс одлучио да исти „убрза“.

 

Top