Home >> Саопштења,Слајдер >> Форум осуђује покушај политичке злоупотребе незадовољства просветних радника

  • Форум
  • Коментари су искључени на Форум осуђује покушај политичке злоупотребе незадовољства просветних радника
Форум осуђује покушај политичке злоупотребе незадовољства просветних радника

Форум београдских гимназија противи се сваком облику политизације незадовољства просветних радника у Београду. Саопштење које је потписала Демократска странка показује потпуно неразумевање проблема са којима су суочени наставници у Београду. Резултате избора у Београду ни на који начин не можемо довести у везу са одлуком Министарства просвете о радној суботи јер као искључиви разлог видимо неспрменост надлежних да разговарају са нама о кључним проблемима због чега ригидним методама покушавају да постојеће незадовољство угуше и прикрију.

Форум београдских гимназија организовао је штрајк упозорења у суботу 9. априла као спонтану реакцију на одлуку надлежних при Министарству просвете да часове током наставне суботе организује у трајању од 45 минута. Међутим, таква одлука Министарства представљала је само кап која је прелила чашу незадовољства у условима када су наставници београдских гимназија оптерећени додатним обавезама због пилотирања Државне матуре, а истовремено из Министарства не добијамо ни назнаке да би тај рад могао бити адекватно награђен.

Покушај појединих политичких партија да злоупотребе незадовољство чланова Форума београдских гимназија и других београдских наставника видимо искључиво као прикупљање јефтиних политичких поена без жеље да допринесу решавању проблема са којима се суочавамо.

На крају подсећамо да је током претходних деценија већина активних политичких странака, кроз партиципацију у власти, имала прилику да поправи положај просветних радника, а он је из године у годину постајао све гори.

Top