Home >> Образовање,Саопштења,Синдикат,Слајдер >> Форум очекује извињење од министра просвете Шарчевића

  • Форум
  • Коментари су искључени на Форум очекује извињење од министра просвете Шарчевића
Форум очекује извињење од министра просвете Шарчевића

Нетачно је и малициозно саопштење Министарства просвете, науке и технолошког развоја поводом изјаве коју је председник Форума београдских гимназија дао дневном листу Данас, а у којој је указао на проблем са грејањем који постоји у две београдске гимназије.

У саопштењу Министарства, министар Шарчевић оценио је да је изјава председника Форума да је већи проблем школа грејање него дигитализација, малициозна и нетачна. Из овога се може закључити да министар не чита даље од наслова, а морао би да зна да наслове састављају новинари.

Истина је да је Александар Марков изјавио да је у овом тренутку у VIII београдској гимназији од дигитализације већи проблем што немају грејање. Слично је и у XII београдској гимазији, којој је представник Форума упутио допис са молбом за хитан прелазак на он лајн наставу до решавања проблема, а који је игнорисан од стране директора установе.

Истина је и да је проблем са грејањем решен данас након што је Кабинет председнице Владе Републике Србије ступио у контакт са председником Форума како би се информисао о проблему.

Форум београдских гимназија очекује извињење од Министарства просвете и министра због тенденциозног саопштења у којем је малициозно интерпретирана изјава Александра Маркова са очигледним циљем да се дискредитује у професионалном и етичком смислу.

Изјава за дневни лист Данас

Саопштење Министарства просвете, науке ио технолошког развоја

Top