Home >> Саопштења,Синдикат,Слајдер >> Форум гимназија Србије
Форум гимназија Србије

Током претходна три дана, председник Форума београдских гимназија, Александар Марков, разговарао је са гимназијским наставницима из неколико градова. Том приликом постигнута је сагласност да би се могла оживети стара идеја о постојању Конференције гимназија Србије са новим називом, Форум гимназија Србије, као заједничке организације гимназијских наставника на нивоу државе.

Проблеми у функционисању Синдиката радника у просвети Србије, као и потреба да се створи заједничка организација на ниову Републике која би окупљала гимназијске наставнике, подстакла је представнике Форума београдских гимназија да иницирају састанке са колегама из других градова у циљу стварања организације на републичком нивоу. Полазећи од неспорне чињенице да су проблеми гимназијских наставника често на маргини рада репрезентативних синдиката, на састанцима који су одржани претходних дана постигнута је сагласност о формирању заједничког синдиката гимназијских наставника.

Скупштина Форума београдских гимназија биће одржана почетком новембра, када ће се, како се надамо, стећи услови и за формирање организације на републичком нивоу.

Форум позива све заинтересоване гимназијске наставнике из читаве Србије да нас контактирају и придруже се новој организацији.

One Comment

  1. talismani каже:

    Sjajni ideja i ne postoji razlog da se to i ne ostvari u najmanjem vremenskom roku.

Top