Home >> Синдикат,Слајдер >> Форум београдских гимназија отвара ново поглавље у својој историји

  • Форум
  • Коментари су искључени на Форум београдских гимназија отвара ново поглавље у својој историји
Форум београдских гимназија отвара ново поглавље у својој историји

На посебној седници Главног одбора Форума београдских гимназија, одржаној 23. септембра 2019. године, досадашњи председник Александар Марков освојио је већину гласова чиме су се стекли услови да и у наредне две године настави да води овај београдски синдикат.

Форум београдских гимназија је на јучерашњој седници бирао новог председника. Кандидати за ову позицију били су досадашњи председник Александар Марков и Душанка Бјековић, професорка Гимназије у Лазаревцу, која је предложена од стране представника синдикалне организације Дванаесте београдске гимназије. Седници је присуствовало 36 чланова проширеног састава ГО ФБГ-а. На крају гласања кандидат Александар Марков освојио је 26 гласова, док је кандидаткиња Душанка Бјековић добила 10 гласова.

Телефонски позиви и покушаји лобирања за кандидаткињу Душанку Бјековић од стране Миодрага Сокића и Слободана Брајковић, председника Синдиката радника у просвети Србије, обележили су дане пред изборе у ФБГ-у. Међутим, након неуспелог покушаја смене Александра Маркова, у септембру 2018. година, струја окупљена око Миодрага Сокића доживела је јуче још један неуспех јер су колеге из београдских гимназија већином гласова пружиле подршку досадашњем председнику. Овим изборима дефинитивно је затворено једно поглавље у историји Форума београдских гимназија и отворен пут другачијем приступу и деловању у будућности.

Top