Home >> ПКУ,Синдикат >> Форум београдских гимназија на улици!

andrejic

 

За директора Прве, професори – чланови Форума су „страна лица“ којима се забрањује улазак у школу

 

Јутрос је на канцеларији Форума београдских гимназија, који у њој делује и ради већ 15 година и која се налази у Првој београдској гимназији, промењена брава.

Налог за промену браве издао је директор школе Александар Андрејић, у знак „одмазде“ према Синдикату школе и према Форуму.

Рад Форума је оваквим чином потпуно онемогућен, а сва документација недоступна.

У својој посебној наредби, директор Андрејић је забранио улазак чланова Главног одбора Форума у школу, називајући их „страним лицима“:

 

Prva gimnazija u roku od dva dana

 

Сукоби на релацији директор школе – Форум трају од када је, крајем 2014, Школски одбор за директора школе (по трећи пут) изабрао Андрејића. Форум је био против Андрејића јер је колектив школе предност дао другом кандидату.

Касније, Синдикат школе и Форум су у више наврата инспекцијама и Министарству просвете упућивали представке у којима су пријављивали незаконитости у Првој београдској гимназији, а највише у вези сакривања радних места и незаконитог запошљавања.

Директор Андрејић се налази и на листи захтева за смену десет директора школа у Србији, коју су министру просвете упутила сва четири репрезентативна синдиката просвете.

Од тада траје пресија од стране директора Андрејића на Синдикат Прве гимназије и на Форум, која ће се, како изгледа, завршити скандалом.

Јер, сличне пресије према синдикалним руководиоцима у Београду догађају се и у другим школама, као одговор на захтеве синдиката да се санкционишу сви директори школа који крију слободна радна места.

Top