Home >> Синдикат,Слајдер >> ФБГ захтева од СРПС-а да сазове Статутарни одбор

  • Форум
  • Коментари су искључени на ФБГ захтева од СРПС-а да сазове Статутарни одбор
ФБГ захтева од СРПС-а да сазове Статутарни одбор

Форум београдских гимназија захтева хитну седницу Статутарног одбора Синдиката радника у просвети Србије

Форум београдских гимназија (ФБГ) захтева од председника Синдиката радника у просвети Србије (СРПС), господина Слободана Брајковића, хитно сазивање седнице Статутарног одбора, како би се разрешила правна дилема у погледу законитости седнице Републичког одбора СРПС-а, одржане 18. новембра 2017. године.

Током претходних дана просветна јавност упозната је са постојећим несугласицама у другом по величини репрезентативном синдикату просветних радника у Србији. Један од оснивача овог синдиката, Независни синдикат радника у просвети Војводине (НСПРВ), оспорио је легитимет и легалитет последње седнице РО СРПС-а, самим тим и одлуке које су донете на истој.

С обзиром да ФБГ подржава идеју да се овај правни неспоразум разреши унутар синдикалних органа, позивамо председника СРПС-а да хитно сазове седницу Статутарног одбора на којој би била оцењена законитост наведене седнице.

ФБГ сматра да ће господин Брајковић на овај начин допринети стварању позитивније атмосфере унутар синдиката, чиме ће сачуватити дигнитет СРПС-а и допринети стабилизацији истог.

У Београду, 13.12.2017                                             Председник: Александар Марков

Top