Home >> ПКУ >> ФБГ у Школској управи Београда: Катанац на конкурсе

  • Форум
  • Коментари су искључени на ФБГ у Школској управи Београда: Катанац на конкурсе

У среду је, на молбу ФБГ-а, одржан састанак представника ФБГ-а са начелницом Школске управе Београда Г-ђом Горданом Цветковић. Тема састанка је била примена ПКУ-а у вези радних места, вишкова и мањкова часова и расписивања конкурса.

Представници ФБГ-а на састанку били су: Миодраг Сокић, Милица Миленовић и Радмила Биговић.

Представници ФБГ-а су изразили спремност да, у другој половини августа и надаље, сарађују са Школском управом Београда како би се што боље обавиле кадровске припреме београдских гимназија за предстојећу школску годину. Они су београдској начелници изнели неправилности које се у последње време у београдским гимназијама догађају приликом исказивања потреба за појединим  часовима. Разговарало се и о разним недоумицама које настају приликом одређивања радника за којима је престала потреба.

Посебно се разговарало о захтевима директора школа за расписивање конкурса за радна места на неодређено време, за које је потребно да Школска управа изда сагласност. Представници ФБГ-а су посебно нагласили да поједини директори гимназија покушавају да инструментализују школске синдикате како би добили сагласност и примили нове раднике, кршећи закон и ПКУ. Начелница Школске управе Београд је истакла да, почев од маја месеца, ниједном директору школе није издала сагласност за расписивање конкурса за нова радна места и да неће издавати сагласности све до формирања листа технолошких вишкова 20. августа.

Договорено је да ФБГ достави Школској управи списак свих репрезентативних синдиката у београдским гимназијама, како би се избегле манипулације са синдикатима, јер без њихове сагласности, на основу ПКУ-а, уопште се не разматрају захтеви за расписивање конкурса.

Следећи састанак у Школској управи договорен је за крај августа.

Top