Home >> Синдикат >> ФБГ: Штрајк упозорења у знак подршке колегама у Шапцу 

  • Форум
  • Коментари су искључени на ФБГ: Штрајк упозорења у знак подршке колегама у Шапцу 
ФБГ: Штрајк упозорења у знак подршке колегама у Шапцу 

Шта је још неопходно да се деси како би надлежни узели у обзир чињеницу да због једне особе, школа, која образује посебно осетљиву категорију деце, већ пет недеља не функционише нормално?

Форум београдских гимназија захтева од надлежних у Министарству просвете науке и технолошког развоја хитно решење за штрајк запослених у Основној школи за децу са посебним потребама „Свети Сава“ у Шапцу и пружа пуну подршку запосленима који већ пету недељу штрајкују.

Форум подсећа јавност да штрајк колега у Основној школи за децу са посебним потребама „Свети Сава“ из Шапца због именовања Александре Урошевић за в.д. директора траје већ пет недеља, седамнаест од двадесеторо запослених, који штрајкују, уживају неподељену подршку родитеља, а намеће се утисак да одговорни у Министарству не чине ништа како би проблем био превазиђен у интересу деце, педагошке јавности и родитеља.

Форум сматра срамотним однос надлежних у Министарству према штрајку шабачких колега. Без намере да унапред осуђујемо било чије постављање на позицију директора, постављамо питање министру, г-дину Младену Шарчевићу, да ли је интерес појединца изнад интереса колектива и деце која похађају наведену школи. Такође, постављамо питање министру шта је још неопходно да се деси како би надлежни узели у обзир чињеницу да због једне особе, школа, која образује посебно осетљиву категорију деце, већ пет недеља не функционише нормално.

С тим у вези Форум београдских гимназија, у знак подршке колегама из Шапца, најављује за среду, 17.1.2018. године, штрајк упозорења, ако се до тада не пронађе решење за ову школу и оконча агонија запослених, ђака и родитеља. Наведеног датума запослени у београдским гимназијама, чланови ФБГ-а неће одржати први час у преподневној и послеподневној смени.

У Београду,  12/1/2018                                                  Председник: Александар Марков 

Top