Home >> ПКУ,Синдикат >> ФБГ: Саопштење о преузимању запослених

ФБГ: Саопштење о преузимању запослених

Синдикалним организацијама ФБГ

Саопштење

Ближи се крај септембра и време је за анализу тренутног стања по питању преузимања технолошких вишкова, попуне слободних радних места и проширења норме.

Условно речено, 30. септембра завршава се други круг овог процеса. Цео процес контролише Централна радна група за праћење ангажовања запослених у образовним установама, а на основу рада и извештаја радних подгрупа за сваку школску управу. По извештају Централне радне групе, на листи вишкова још се налази 3.525 запослених и 12.149 запослених са непуном нормом. Закључено је да је и даље велики број технолошких вишкова нераспоређен и да је неопходно да се овај посао настави током целе године.

Тренутни подаци нису сасвим тачни, јер многе школе касне са својим извештајима. Детаљни подаци за сваку школу налазе се у информационом систему „Доситеј“ и сви заинтересовани радници могу да их погледају на адреси:

https://dositej.mpn.gov.rs/tehviskovi/

Нови, прецизнији подаци о броју преузимања у другом кругу знаће се до 30. септембра, када ће бити урађен нови пресек. Након тога сви појединачни случајеви ће се разматрати по школским управама, које треба да утврде разлоге зашто неко није преузет са листе и које кораке треба начинити да би им се помогло да допуне фонд часова.

Синдикати ће о евентуалним неправилностима у вези преузимања обавестити министра просвете, од кога очекују да санкционише одговорне. А међу њима виде многе директоре школа, који и даље крију слободна радна места и не желе да упосле вишкове.

Сви председници школских синдиката ФБГ-а ДУЖНИ СУ да сваки проблем у вези вишкова и преузимања пријаве председници ФБГ-а, а документацију да пошаљу поштом на адресу:

forumbggimnazija@gmail.com

Све пријаве ће бити обрађене и преко представниика СРПС-а достављене Радној подгрупи ШУ Београд.

Милица Миленовић, председница (062.12.42.353)

29.9.2016.

Top