Home >> ФБГ акције >> ФБГ: Прихваћена понуда Центра

Јуче је одржана седница Главног одбора ФБГ-а. Присуствовали су представници десет београдских гимназија. У веома конструктивној дискусији донето је неколико врло важних одлука.

Најважнија вечерашња одлука односи се на стратегију ФБГ-а према другим синдикатима. Конкретно, разговарало се о будућој позицији ФБГ-а према Центру.

Члановима Главног одбора ФБГ-а је пренето да је Центар донео одлуку о изменама свог Статута, у циљу наставка деловања Центра као самосталне синдикалне организације, у оквиру Уније СПРС и у сагласности са њеним Статутом. Измене Статута Центра омогућују придружено чланство и оним синдикатима који нису у Унији СПРС, па су се стекли скоро сви услови за прихватање понуде коју је ФБГ прошле суботе добио од ГО Центра, у смислу даљег чланства ФБГ-а у Центру, у својству придруженог члана. На основу изнетих чињеница, ГО ФБГ је једногласно прихватио понуду Центра.

Остаје да се види како ће на овај договор реаговати Унија СПРС. Свима нама је познато опште стање у „тврдом“ руководству Уније СПРС према било каквим акцијама које предузима било која њена чланица која се налази даље од корита Западне Мораве, па предвиђамо да ће реакција Уније СПРС бити бурна, поготово што председника Центра ускоро чека „пресуда“ о искључењу из Уније СПРС. То ће битно искомпликовати односе између Центра и Уније СПРС. Али, то није проблем ФБГ-а.

Top