Home >> Друштво,Образовање,Синдикат,Упис >> ФБГ: Испит да се поништи, министар да да оставку

  • Форум
  • Коментари су искључени на ФБГ: Испит да се поништи, министар да да оставку

 

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Форум београдских гимназија: Испит мора бити поништен

БЕОГРАД – Форум београдских гимназија оценио је данас да овогодишњи матурски испит основаца мора бити поништен, јер случај крађе теста не може бити решен откривањем радника штампарије, чиме је скандал само доказан.

„Испит мора бити поништен, а министар мора дати оставку”, наводи се у саопштењу Форума, који додаје да даншња изјава премијера Ивице Дачића значи да су и тестови из математике и из српског језика у потпуности „проваљени”.

Премијер и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић раније данас је изјавио да је радник у штампарији „Службеног гласника” З. М. ухапшен је због изношења комплета оригиналног теста из српског и математике за полагање мале матуре.

Према оцени Форума, потпуно је ирелевантно ко је З.М, да ли је он то сам учинио и да ли је он радник штампарије, или радник Министарства просвете.

„Изјава премијера да неће бити поништавања мале матуре, на овај начин изречена у медијима, иако није установљено да ли је З. М. стварно крив, личи нам на покушај да се ова афера по сваку цену што пре оконча”, наводи се у саопштењу.

Форум поставља и питање заштите заштите права З. М који је, на основу изјаве премијера, већ унапред означен као кривац, иако му није суђено.

Top