Home >> Интервју,Часопис >> ФБГ 11/НАЈБОЉИ И НАЈГОРИ ПРОФЕСОР: Иван Бекјарев

  • Коментари су искључени на ФБГ 11/НАЈБОЉИ И НАЈГОРИ ПРОФЕСОР: Иван Бекјарев
ФБГ 11/НАЈБОЉИ И НАЈГОРИ ПРОФЕСОР: Иван Бекјарев

У анкети 11. броја часописа ФБГ на наша питања одговарао је глумац Иван Бекјарев 

Ко вам је био најбољи, а ко најгори професор и зашто?

Издвојио бих своју учитељицу Олгу Терзић која је успела нешто што ми ни данас није јасно како. Мешао сам слова ч и ћ, а она ме је научиила како да их разликујем. Испоставило се касније да је то било кључно за посао којим се бавим. 

Сећам се још двојице изузетних професора у Шестој београдској гимназији. Професор Бора Стојковић предавао ми је српски језик, он ме задојио позориштем и код њега у драмској секцији имао сам своје прве значајније улоге. Пре тога био је управник неколико позоришта, али је посебно важан јер је написао историју српског позоришта. Српски језик ми је предавао и разредни старешина Теодор Опалић, одличан професор и одличан песник. Недавно сам га са директором Шесте гимназије посетио у старачком дому, што га је веома обрадовало.

Јесте ли у школи били, оно што ђаци зову, штребер или понављач и фаца или аутсајдер?


Када сам пошао у први разред у ОШ „Вук Караџић”, био сам толико стидљив да је по препоруци учитеља мама седела поред мене у клупи првих недељу дана.

Али сам зато у гимназији био сасвим другачији, потпуно сам се ослободио и водио све могуће програме не само у школи, него и на општини Звездара.

(Часопис ФБГ)

Top